Depressie-memes: een heel subgenre

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Iedereen gaat wel eens door een diep dal. Voor mij zijn er op dat moment DEPRESSION MEMES, een heel subgenre van memes rond depressie, zelfmoordgedachten en ongelukkig zijn (als je met échte zelfmoordvragen zit: contacteer de zelfmoordlijn!). Deze memes geven mij steeds een gevoel van: “I’m not alone with this” en op één of andere gekke manier helpt dat écht.

Hieronder een kleine selectie van mijn favorieten…

Voor meer informatie en tips voor een betere mentale gezondheid, klik zeker eens hier.

Misschien vind je deze posts ook wel leuk…

Mijn favoriete meme van de verkiezingen in de VS

Memes

Mijn online vriendin Anneke (die ook een blog heeft, check hier!) hebben samen een groepje waar we memes delen met elkaar. De verkiezingscampagne in de VS was natuurlijk een groot succes in onze chat, en ik heb er extreem veel van genoten. Ik dacht dat alle trump-photoshops goud waren – maar toen kreeg ik deze […]

Read More
ontstaan memes

Hoe memes zijn onstaan en een hele subcultuur werden

Memes

Memes, ze zijn overal! Je ziet ze op sociale media, in WhatsApp-groepen, en zelfs op straat. Maar hoe zijn memes eigenlijk ontstaan en hoe zijn ze uitgegroeid tot de massive subcultuur die ze vandaag de dag zijn? Laten we eens kijken. Wat is een meme? Een meme is een beeld, video, stuk tekst of ander […]

Read More

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.